Vest-Vendsyssel Distrikt

Vest-Vendsyssel Distrikt

Sammen rykker vi verden – med vilje

Skal der laves hjemmespejd i gruppen?

15. november 2020 · Distriktsråd, Gruppebestyrelse, Gruppeleder, Ikke kategoriseret, Leder · Skrevet af Ib Rævdal

Igen er vi i Nordjylland ramt af nedlukning i foreningslivet, som betyder vi ikke kan mødes om vores spejderarbejde.
Dette er til stor frustration både for den enkelte spejder, men bestemt også for gruppernes ledere, der har lavet et stort arbejde i at lave et spændende program for resten af sæsonen.

I bund og grund er der også en naturlig bekymring for, om spejderne mister interessen for spejderarbejdet.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at ”holde gryden i kog” med hjemme-spejd.
Det vigtigste for hjemme-spejd, er som udgangspunkt at holde kontakten til den enkelte spejder. Det kan være via mail, sms, facebook, virtuel møde eller lignende.

Ideerne er mange – og hvad virker bedst – det er der ikke nogen opskrift på!!
Som gruppe er man nød til at prøve sig frem. Det er heller ikke sikkert at samme model virker for både bæver og trop, så der er grund til at være kreativ.

Hvis man på google søger på hjemmespejd, kommer der straks et hav af gode ideer, som man enten kan kopiere eller plukke i. Der findes både beskrivelser af hele mærker med opgaver og enkelte eksempler på opgaver eller aktiviteter.

Nogle enheder har tilrettelagt et program, hvor de er i gang med at tage et mærke. Her har man som leder være kreativ og lave opgaverne om, så de kan laves hjemme – og dokumenteres på f.eks facebook, så enheden ”følger” programmet sammen – men hver for sig.
Der har også været flere eksempler på grupper der har uddelt goodie-bags til alle deres spejdere, fyldt med materialer og opgaver, som den enkelte spejder kan gå i gang med. Vi går op mod en juletid og en Goodie-bag kunne også være, at dele glas (ca 0,5 l.) ud med småkagedej – så kan spejderen dekorere glasset, bage småkagerne og fylde det med bagte småkager.
Det er tydeligt at en del grupper har været i gang med hjemmeopgaver i foråret. Her i anden omgang af nedlukning, er der flere grupper der laver virtuel spejdermøde. Der er flere platforme, hvor det er let at mødes – et eksempel kan være zoom, hvor oprettelse er gratis.
En del grupper har brugt Facebook som et forum til at dokumentere opgaverne – det kræver naturligvis at forældre er klar til at ”lege med”. Bruger gruppen Facebook har det haft den sidegevinst at der har været stor aktivitet på siden, hvilket har gjort den er vist langt omkring og gruppen har fået ”gratis” reklame. Naturligvis kan det være en god ide at give mulighed for at sende løsning til lederen, da det trods alt ikke er alle, der har en Facebook profil.

Nogle inspirerende links:

Cornamærker kan findes her:
https://xn--mrkelex-mxa.dk/blog/hjemmespejd

På spejdernet findes:
https://spejdernet.dk/spejderliv/hjemmespejder

Her er et hav af konkrete opgaver til alle aldre:
https://hjemmespejd.dk/alle

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*