Vest-Vendsyssel Distrikt

Vest-Vendsyssel Distrikt

Sammen rykker vi verden – med vilje

Opstart på ”spis smart” mærket

 

Opstart på ”spis smart” mærket

 
  Enhed: Senior  
  Udfordringen siger: Åndeligt og fysisk  
     
  Møde form: Spejdermøde på 1,5 time

  • Introduktion tin mærket
  • Madlavning (økologisk v/s konventionelt)
    • Gruppen deles ind i to hold. Et der laver retten med økologiske vare og en der laver det med konventionelle vare.
    • Gruppen skal forholde sig til: om man kan smage, se, lugte eller mærke forskelle på varerne eller retten.
    • Gruppen skal også undersøge om der er forskel på: holdbarheden, Indholdet af forskellige stoffer og tilsætningsstoffer.
  • Debat
    • Spejderne samlet indenfor efter at have spist maden for at snakke om følgende emner
    • Hvad ville du vælge hvis … og hvorfor?
      • Hvis du boede for dig selv/ hjemme fra?
      • Hvis du ikke manglede penge?
      • Hvis du tænkte meget på miljøet?
      • Hvis du tænkte på prisen?
    • Hvad er forskellen på økologi og konventionelt landbrug?
      • På priserne?
      • På transport?
    • Hvad er økologi?
      • Hvad gør det ved miljøet?
      • Hvordan med giftstoffer?
      • Hvordan med foder til dyr?
    • Hvorfor vælger du som du gør?
      • For miljøet?
      • For økonomien?
      • For din krop?
      • Fordi det lyder bedst at sige (for at pudse glorien)?
  • Spørgsmål til gårdbesøg i næste uge
    • Gruppen skal individuelt skrive spørgsmål til emnet de har fået i løbet af dagen til næste gang hvor de skal på besøg ved både en økologisk og konventionelt landbrug.
 
     
 

Nye læringszoner til næste gruppe

Selvstændigt
Åndeligt

 

 

Tilbage til paletten inspiration