Opstart på ”spis smart” mærket
|
Opstart på ”spis smart” mærket
|
|
|
Enhed: Senior |
|
|
Udfordringen siger: Åndeligt og fysisk |
|
|
|
|
|
Møde form: Spejdermøde på 1,5 time
- Introduktion tin mærket
- Madlavning (økologisk v/s konventionelt)
- Gruppen deles ind i to hold. Et der laver retten med økologiske vare og en der laver det med konventionelle vare.
- Gruppen skal forholde sig til: om man kan smage, se, lugte eller mærke forskelle på varerne eller retten.
- Gruppen skal også undersøge om der er forskel på: holdbarheden, Indholdet af forskellige stoffer og tilsætningsstoffer.
- Debat
- Spejderne samlet indenfor efter at have spist maden for at snakke om følgende emner
- Hvad ville du vælge hvis … og hvorfor?
- Hvis du boede for dig selv/ hjemme fra?
- Hvis du ikke manglede penge?
- Hvis du tænkte meget på miljøet?
- Hvis du tænkte på prisen?
- Hvad er forskellen på økologi og konventionelt landbrug?
- På priserne?
- På transport?
- Hvad er økologi?
- Hvad gør det ved miljøet?
- Hvordan med giftstoffer?
- Hvordan med foder til dyr?
- Hvorfor vælger du som du gør?
- For miljøet?
- For økonomien?
- For din krop?
- Fordi det lyder bedst at sige (for at pudse glorien)?
- Spørgsmål til gårdbesøg i næste uge
- Gruppen skal individuelt skrive spørgsmål til emnet de har fået i løbet af dagen til næste gang hvor de skal på besøg ved både en økologisk og konventionelt landbrug.
|
|
|
|
|
|
Nye læringszoner til næste gruppe
Selvstændigt
Åndeligt |
|
Tilbage til paletten inspiration